Logo
CA | ES
CA ES

Logo

Bon Nadal i bones fotografies

08 de Desembre de 2014

Amb l’arribada del Nadal el nombre de fotografies que captura el nostre flamant smartphone es multiplica exponencialment.

Bon Nadal i bones fotografies

Amb l’arribada del Nadal el nombre de fotografies que captura el nostre flamant smartphone es multiplica exponencialment. Fem fotografies de la Nit de Nadal a la casa de la platja... de la Nit de Reis a casa dels avis.... de la Nit de Cap d’Any a Paris.... és a dir, fem fotografies de tot.

Fins aquí tot sembla normal, el problema sorgeix quant comencem a penjar totes aquestes imatges a les xarxes socials. Per exemple:

-Què passa, si el 24 de desembre pengem una fotografia carregant les maletes al cotxe i posem un tweet dient : “Marxem al poble totes les festes, BON NADAL?” 

Amb aquest tweet, estem dient a tots els nostres seguidors que estarem fora de viatge i per tant deixarem la casa deshabitada. Si no tenim ben configurada la nostra privacitat possiblement fem pública aquesta informació sense ser-ne conscients.

En aquest punt  comencem a tenir un problema ...

Què passa si al publicar aquesta imatge a les xarxes socials tenim a més activat el geo-posicionament de la càmera del nostre smartphone ?   En aquest cas, estem informant a tothom (depenent de la privacitat del nostre perfil a les xarxes socials) quins dies no estarem a casa, però es que a més... li estem facilitant la nostra geo-localització en cada moment !!!

Perfecte !!! per els “cacos”, està clar, però no per a nosaltres. Poden descarregar-se la fotografia, veure les propietats i a la opció del GPS veuran la latitud, la longitud i l’alçada  i si tenim a prop el Google Maps... tatxant !!!! l’adreça de casa nostra, sense cap problema.

Si anem afegint les fotografies, com per exemple:

-Ara sortim de casa !!! i anem a València
-Ja estic a casa de la meva germana !!!

-Aquest Any les campanades a Paris !!! estem informant als “cacos” de quants dies disposen, fins que no tornem a casa.....

Tinguem en compte que.... l’opció del geo-posicionament està molt bé si som conscients del que això significa i si estem disposats a deixar aquesta informació a l’abast d’altres persones.

Aquest escrit és simplement per que tots recordem que tota la informació que de forma automàtica i sense voler facilitem a les xarxes socials, pot ser perillosa, si no tenim ben configurada la privacitat, en el nostre perfil, ja que el gran nombre d’amics es tant alt.... que comença a ser complicat coneix-los a tots.

“Com sempre, utilitzeu el sentit comú, si us plau, tot i que de vegades el sentit comú, és el menys comú dels sentits”

BON NADAL!!!!!  MERY CHRISTMAS!!!!

 

Carme Laplana Fàbregas
[Especialista universitària en Protecció de Dades i Privacitat
per la Universitat de Mú
rcia]

CONTACTA

SUBSCRIPCIÓ NEWSLETTER

RSS

© 2019 Mallafrè Consultors

Nuwa